Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat cinci cetățeni români care au pescuit aproximativ 100 kilograme peşte, în perioada de prohibiție și fără să deţină documentele legale.

În data de 20.05.2020, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, în cooperare cu lucrători din cadrul ARBDD,, au efectuat un control asupra a două persoane dintr-o ambarcațiune, din zona canalului Teu, de pe raza localității Chilia Veche, județul Tulcea, care scoteau o înșiruire de plase de pescuit din apă.

 În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetățeni români, în vârstă de 30, respectiv 24 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea. În urma verificării plaselor, a fost descoperită cantitatea de 75 de kilograme de peşte, din speciile caras şi babușcă, în stare proaspătă.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar plasele de pescuit din fir textil, în lungime de 310 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice în perioada de prohibiție.

 

 În data de 20.05.2020, în jurul orei 21.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa, județul Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe marginea lacului Dunăreni, un atelaj hipo, în care se aflau trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 31 și 37 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanța.

         În urma controlului efectuat asupra atelajului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 24 kg peşte, din specia crap, în stare proaspătă, și o plasă de pescuit din nailon în lungime de aproximativ 70 de metri, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea și transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, producerea, importul, comercializarea, deținrea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial și furt.

Imagine

 

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentBărbați din județul Argeș, amendați în Dolj, pentru comerț ilegal cu lemne
Articolul următorCine sunt protejații greilor din Servicii. Probleme pentru afaceristul “Licitație la minut”