În perioada 24- 28 mai 2021, s-au continuat acțiunile pentru verificarea stadiului de conformare al stațiilor de epurare la cerințele legislației de mediu în vigoare.

Pentru apele uzate menajere și tehnologice, colectate de pe raza UAT Merei și UAT Pogoanele, în stațiile de epurare, administrate de SC Compania de Apă SA Buzău, s-a constatat că stația de epurare existentă pe raza UAT Merei, nu este conformă cu prevederile legislației de mediu în vigoare și nici cu condițiile de funcționare stabilite prin autorizația de mediu și autorizația de gospodărire a apelor.

Pentru neconformitățile constatate, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Buzău a aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 100.000 lei și a impus măsuri corective cu termene realiste.

”Pentru nerespectarea prevederilor din autorizaţia de mediu, ceea ce s-a întâmplat la staţia de epurare Merei, care aparține de Compania de Apă Buzău, acolo a fost aplicată o amendă de 70.000 de lei, iar la Pogoanele o amendă de 30.000 de lei tot pe Legea privind regimul deşeurilor. Într-adevăr, nu există o epurare corectă sau în conformitate cu prevederile legale la staţia de epurare Merei. Conducerea Companiei de Apă ştie acest lucru. Se iau măsuri pentru că trebuie o investiţie nouă. Practic, apele fecaloid menajere colectate de la populaţie şi de la agenţii economici nu sunt epurate corespunzător şi ajung într-un curs de apă” spun reprezentanții Gărzii de Mediu Buzău.

ImagineImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Alegerile de la Sectorul 1 s-au terminat, dar încă se dispută
Articolul următorDănuț Pop: ”Ecologistii nu sunt de-acord cu creșterea vârstei de pensionare, înghețarea alocațiilor și nici cu blocarea creșterii salariilor in țara noastră”