Inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au descoperit tăieri ilegale de arbori în valoare de 90.000 de lei cercetând un caz de transport ilegal de material lemnos confiscat.

Imagine

Garda Forestieră Suceava a continuat verificările privind stabilirea provenienței celor 61,7 mc de lemn rotund de rășinoase confiscaţi în data de 13 martie. Verificările au avut loc în zona de încărcare a materialului lemnos confiscat în martie, respectiv localitatea Sucevița (Pârâul Rotari) unde, în platforma primară din zona menționată, a fost constatată și inventariată cantitatea de aproape 130mc de lemn rotund. Ca urmare, s-a dispus ridicarea materialului lemnos și predarea în custodie, a întregii cantități de lemn rotund, către cea mai apropiată structură silvică.

De asemenea, în cadrul acțiunii care a continuat în fondul forestier au fost constatate mai multe cioate care nu prezentau urma unui dispozitiv circular, provenite din tăierea ilegală de arbori, cu un volum de 134,88 mc, apreciate a fi proveniența materialului lemnos indisponibilizat de Garda Forestieră Suceava în martie. Valoarea cioatelor constatate se ridică la peste 90.000 lei, scrie realitateadesuceava.net

Lucrătorii din cadrul I.P.J. Suceava au efectuat lucrări premergătoare pentru întocmirea unui dosar penal pentru toate faptele constatate, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Odată cu verificările desfășurate, reprezentații I.P.J. Suceava desfășoară activități specifice de cercetare, în cadrul unui alt dosar, pentru distrugere de arbori și pentru utilizarea unui posibil dispozitiv de marcat artizanal, urmând să fie aplicate sancțiuni, conform legislației specifice în vigoare, față de cei care vor fi găsiți vinovați.

Articolul precedentPartidul Ecologist Român atenționează că proiectul său cu exportul de busteni a fost adoptat parțial și acuză parlamantarii de servilism față de grupuri de interese externe
Articolul următorPER cere Guvernului României adoptarea unor masuri legislative care să ÎNCURAJEZE CONSUMUL DE HRANĂ SĂNĂTOASĂ în rândul preşcolarilor şi elevilor, precum şi implementarea reală a ECOeducaţiei.