Un bărbat din județul Sălaj a fost arestat preventiv duminică, după ce l-a lovit în cap cu un topor pe pădurarul care l-a prins furând lemne. Pădurarul a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

 

Totul s-a petrecut sâmbătă, 16 ianuarie, la orele amiezii, când doi fraţi din localitatea Cerâşa s-au deplasat în pădurea din apropierea casei pentru a tăia lemne.

“Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în ziua de 16.01.2021, în jurul amiezii, după ce a tăiat fără drept mai mulți arbor din pădurea situată în apropierea locuinței inculpatului dinlocalitatea Cerișa, comuna Halmășd, județul Sălaj, fiind surprins de pădurarul (…) ce-și exercita atribuțiile de serviciu, pe fondul unui conflict verbal cu acesta, i-a aplicat o lovitură cu toporul în zona capului”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

La fața locului au intervenit atât polițiștii, cât și cei de la Ambulanță, care l-au transportat pe pădurar la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Agresorul a fost reținut în aceeași zi pentru 24 de ore, iar duminică a fost dus de procurori în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, faptă pentru care Codul Penal prevede între 6 ani şi 8 luni şi 12 ani şi 6 luni de închisoare.
Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Sălaj a dispus arestarea pentru 30 de zile a inculpatului.

 

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

 

 

 

Sursa: Realitatea de Salaj