”Nu l-am văzut pe Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, să introducă în Legile Justiției subminarea economiei naționale, cu o pedeapsă de la 20 la 30 ani, de exemplu. Nu l-am auzit că vrea să pedeapsească nerespectarea Constituției și a deciziilor CCR, sau pentru sperjur, adică acțiunea de a jura fals pe Constituție. Astfel de fapte ar trebui pedepsite cu închisoare de la 10 la 20 ani, măcar.”, susține într-un comunicat de presă președintele PER, Dănuț Pop.

”Astăzi vorbim despre judecătorii cu cel puțin 15 ani vechime în profesie care ar putea deveni procuror general al României. O prostie! În primul rând ca procurorii nu ar trebui sa fie magistrați, ei ar trebui excluși din Magistratură! Sunt avocați care reprezintă Statul.

Cătălin Predoiu a fost ministrul Justiţiei care a coordonat realizarea şi punerea în aplicare a noului Cod Penal şi noului Cod de Procedură Penală încă din 2008, în guvernele Tăriceanu, Emil Boc și chiar Răzvan Ungureanu. In 2014, CSM a criticat Codurile şi CCR a declarat neconstituţionale mai multe prevederi. Prin 2017 Predoiu a declarat că a primit din partea partidului sarcina să elaboreze un proiect de introducere a soluțiilor Curții Constituționale în Codurile Penale. A fost ministru al Justiției și în guvernul Ludovic Organ. Acum se zbate sub fusta lui Iohannis să satisfacă la ordinul acestuia, recomandările organismelor europene, în defavoarea propriei Constituții. Cică dreptul european primează… cu solutiile Curții noastre Constitutionale, ce facem? Cât veți mai distruge și decredibiliza Justiția din România?”, a mai spus acesta.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentLEGILE PUTERII – Omul care a demascat cum gazul românesc pleacă ilegal la export în loc să rămână în țară pentru la iarnă, vine în platoul ”Legile puterii”
Articolul următorEduard Hellvig: „Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică”