Șerban Nicolae, Cătălin „Mitralieră” Rădulescu și Liviu Pleșoianu nu au mai găsit loc pe listele PSD. Prin urmare, s-au mutat la Partidul Ecologist Român (PER). Numai că tot nu au intrat în Parlament. Nu pentru că nu ar fi fost votați, ci din motive mai sumbre, cred ei.

Partidul Ecologist Român (PER) a obținut un scor infim la alegerile parlamentare din 6 decembrie: 1,12% din voturi la Camera Deputaților și 1,33% la Senat. 

Foarte departe de pragul de 5% de intrare în Parlament. PER a fost votat de circa 70.000 de români. 

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, a declarat pentru Newsweek România că formațiunea a avut acest scor pentru că a fost furată. 

Acesta a precizat că primirea în partid a celor trei a fost o decizie bună, dar nu știe dacă politicienii luați de la PSD vor mai rămâne în politică. 

„Nu eu decid dacă Șerban Nicolae sau Cătălin Rădulescu rămân în partid. Dacă continuă sau nu continuă. Eu mă bazez pe structurile pe care le-am obținut la locale. Avem șapte primari și 400 de consilieri locali și județeni.

Șerban Nicolae a făcut multe proiecte de legi, m-a ajutat cu cele privind limitarea scoaterii buștenilor și a cherestelei din țară, sau legea privind reducerea TVA la produsele bio.  

Cu Cătălin Rădulescu sunt amic vechi. El a fost tot timpul în opoziție în PSD, nu a fost…”, a declarat Dănuț Pop.

Întrebat dacă reputația proastă, de politicieni anti justiție, a celor trei nu a afectat electoral Partidul Ecologist, președintele formațiunii a negat. 

„Lui Șerban Nicolae i s-a pus aura asta de antijustiție, dar nu e chiar așa. Până la urmă,  el nu a făcut nici o lege pe tema asta.

Dar tot așa l-au făcut și șofer, deși el a fost avocatul lui Cătălin Voicu.

Eu m-am uitat și la ce pot să facă și la ce pot să aducă plus la PER. M-am uitat la zona asta de legislație, Șerban Nicolae e priceput ca politician, are experiență. Și e un comunicator foarte bun”, a menționat Dănuț Pop.

Șerban Nicolae nu a venit cu mâna goală. A cheltuit 45.000 de lei pentru campania electorală a PER. Totuși, banii au fost cheltuiți degeaba. 

„Nu am intrat în Parlament pentru că nu ne-a lăsat statul paralel. E foarte simplu. AUR era sub mine la locale, l-am bătut de nu știa de el, cu 0,4%, nici o treime din ce am luat eu. De la 0,4% ajunge într-o lună și jumătate la 9%.

Nu am avut oameni în  secțiile de vot, ca să ne putem apăra voturile. Eu am fost la vot, dar votul meu nu e.

Am prieteni, cunoștințe care au fost la secție și care au votat cu mine, dar nu se regăsesc voturile lor.

Sistemul e pentru ei, uitați-vă cum împart locurile în  Parlament. Se fură și s-a furat, ne batem cu morile de vânt”, a declarat Dănuț Pop, liderul PER, pentru Newsweek România.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentCălin Popescu Tăriceanu trimis în judecată de Parchetul General pentru abuz în serviciu
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 128. Încă un mit spulberat: modelul suedez