In cadrul emisiunii “40 de intrebari”, moderata de catre Denise Rifai, Cristian Popescu Piedone, inca primar al Sectorului 5, a adus grave acuzatii la adresa domnului Rafael Ilie, presedintele Filialei Sector 5 a Partidului Ecologist Roman, insinuind ca l-a santajat. Daca domnul Piedone sustine ca a fost santajat, sa se adreseze JUSTITIEI!
Ii amintim ca parteneriatul incheiat cu PER in campania electorala a fost decisiv in propulsarea sa ca invingator. Datorita aportului formatiunii noastre si mai ales a implicarii lui Ilie Rafael, Piedone a devansat contracandidatii mult mai bine cotati, respectiv reprezentantii PSD si PNL, dar si pe fostul primar Marian Vanghelie. Este un adevar cunoscut in Sectorul 5!
Parteneriatul politic implica respect, demnitate si mai ales obiectiv comun pentru binele cetatenilor, acelora carora li s-a cerut votul in campanie, in schimbul rezolvarii problemelor comunitatii. Si asa ar fi trebuit sa fie dupa castigarea mandatului, prin cooptarea reprezentantilor PER in gospodarirea Sectorului, pe latura protectiei sociale, cei care i-au deschis usa inculpatului Piedone- candidat si l-au asezat la masa cu locuitorii, mizand pe cuvant si sprijin reciproc. Astazi, observ ca parteneriatul nu mai este de actualitate, promisiunile fata de PER si comunitate au fost ignorate si uitate. Se pare ca miza lui Piedone a fost una strict personala, angajarea rudelor a devenit o prioritate iar grija fata de cetatean este o simulare, votantii devenind astazi “nimeni” in reinvierea sa politica. I s-a dat o sansa sa demonstreze ca este om politic de calitate, dar e lipsit de scrupule si valori.
Credem ca descinderea unor adevarate comandouri ale Politiei la punctele de lucru ale societatilor comerciale administrate de mama, fratele si sora domnului Rafael ILIE, ocazie cu care s-au aplicat amenzi maxime si nelegale din punctul de vedere al contravenientilor, reprezinta o coincidenta nefericita in acest context de neintelegere politica.
Barbatii politici se bucura de victorii alaturi parteneri iar cuvantul de onoare este o eticheta in politica. Nu si la Piedone!

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentDan Motreanu: “Inițiativa Cetățenilor referitoare la interzicerea cuștilor”, dezbătută pe 15 aprilie
Articolul următorAmenzi de peste 27.000 lei date de polițiști după un scandal în comuna Sadova