Ieri, polițiștii au efectuat verificări la două societăți cu profil silvic din Pipirig și au confiscat valoric aproximativ peste 24 de m.c. material lemnos, în valoare de 3.600 de lei, în cadrul acțiunii desfășurate pentru protejarea fondului forestier.

La data de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și cei ai Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pentru prevenirea și combaterea infracționalității silvice. 

Astfel, la două societăți comerciale din Pipirig, cu obiect de activitate în domeniul forestier, au fost efectuate verificări privind existența concordanţelor dintre stocurile faptice şi cele scriptice ale societăţii precum şi legalitatea modului de întocmire şi eliberare a documentelor cu regim special din domeniul silvic.

În urma verificărilor de specialitate efectuate în colaborare cu reprezentați ai Direcției Silvice Neamț, polițiștii au constatat faptul că agenții economici de la cele două societăți au expediat volumul total de 24,83 m.c. material lemnos, fără a emite avize de însoțire.  

Pentru încălcarea dispozițiilor legale în domeniul silvic, societățile comerciale au fost sancționate conform prevederilor Legii 171/2010 R. privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în cuantum total de 15.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare valorică a 24.83 m.c. de material lemnos, în valoare de aproximativ 3.600 de lei.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentLiderul PER, Dănuț Pop, ironii la USR: ”Clotilde Armand – Doamna cu Coasa”
Articolul următorAnunțul care dinamitează scena politică! Cristian Rizea candidează la alegerile legislative din Republica Moldova din 11 iulie