Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, la Antena 3, după decizia de la Cotroceni de revenire a elevilor in clase din semestrul doi, că ministerul nu va ezita să închidă iar școlile dacă va crește numărul infectărilor.

  • „Riscul nu poate fi eliminat complet. Expertii in epidemiologie au apreciat ca riscul poate fi gestionat. Ne putem asuma riscul.
  • Nu va exista vreo ezitare (sa inchidem scolile) daca situatia epidemiologica ne va obliga. Dar expertii au spus ca nu exista ingrijorari imediate. O singura localitate mai este azi carantinata in Romania, localitatea Havârna din Botoșani.
  • Timișul este singurul județ in zona rosie, dar decizia (redeschiderii școlilor) nu se va lua global pe judet ci la nivel de fiecare localitate.
  • Daca vine, valul III vine nu vine de pe o zi pe alta, vine intr-o luna, o luna jumatate. Speram sa nu ie cazul. Dar daca va fi, trendul ascendent se va vedea, nu va fi o decizie de pe o zi pe alta
  • Rămâne obligativitatea purtării măștii de către profesori și elevi”

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentEXCLUSIV George Simion: Nu există niciun proiect de buget
Articolul următorPartidul Ecologist Român ia atitudine: ”USR-Plus a inițiat cea mai periculoasă politizare a companiilor de stat”