Ministrul Mediului, Tancsoz Barna, a anunţat, luni, că în şedinţa de Guvern din această săptămână va fi prezentat bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, iar acesta reprezintă un prim pas pentru pornirea programelor Rabla.

“În şedinţa de Guvern din această săptămână doresc să prezentăm bugetul AFM, un prim pas necesar pentru a porni programele. Am spus în luna martie îmediat după aprobarea bugetului naţional că în cel mai scurt timp, cu respectarea procedurilor legale de consultare publică vom prezenta în şedinţa de Guvern bugetul AFM. El va fi aprobat miercuri astfel încât să putem lansa cât se poate de repede cele trei programe: Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Electrocasnice”, a declarat ministrul Mediului la Digi24. El a menţionat că a fost dublat programul Rabla Plus cel care finanţează maşinile cu motorizare plug in şi electrice. “Am dublat bugetul pentru Rabla Plus, acel program care finanţează maşinile cu motorizare Plug-in şi motorizare electrică, am dublat practic şi numărul de maşini care vor beneficia de un sprijin şi cu siguranţă la sfârşitul anului vom vedea că acest trend se păstrează şi poate o să fie şi mai pozitiv şi mai benefic pentru mediu şi poate va fi nevoie şi de suplimentare de buget”, a explicat ministrul Barna. Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că următoarea şedinţă de Guvern va avea loc miercuri. viewscnt

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentSalubrizare forțată! Somată de Poliția Locală, Regionala CF Brașov s-a apucat de curățenia de primăvară!
Articolul următorLiderul PER despre ministrii USR PLUS: ”Setea de putere și gustul de ciolan le-a aratat adevarata față: securiști prosti și disperați!”