Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov salubrizează întreg aliniamentul situat între cartierul Tractorul și zona Triaj. Este o acțiune de anvergură demarată în urma somației primite de la polițiștii locali din cadrul Biroului Activități Comerciale și Protecția Mediului.

Aceștia au verificat și au constatat depozitări de diferite deșeuri, în special reziduuri menajere și vegetație crescută necontrolat, motiv pentru care au notificat societatea să ia măsuri urgente privind salubrizarea și întreținerea zonei, în calitate de administrator al infrastructurii căii ferate. Acțiunea se află în plină desfășurare și are în vedere întreg aliniamentul situat între cartierul Tractorul și zona Triaj.

Somația a fost emisa în baza OUG 195/2005 privind protecția mediului, care prevede la art. 96 punctul 10 „obligația proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcțional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutiere, feroviare și de navigație”. Normativul prevede pentru încălcarea acestei obligații sancțiuni cuprinse între 25.000 si 50.000 de lei pentru persoanele juridice.

Deșeurile strânse în urma acțiunii de salubrizare vor fi ridicate cu un vagonet, ținând cont de faptul că nu există acces auto. Urmează ca agenții să verifice dacă s-au conformat în totalitate la cele solicitate de polițiștii locali, acțiunea fiind în termenii de monitorizare. Poliția Locală Brașov face apel către cetățenii care au uitat de existența regulilor elementare de conviețuire în comunitate și care au obiceiul de a arunca gunoaie la întâmplare, să manifeste grijă față de oraș, semeni și natură, pentru a ne asigura împreună că Brașovul este centrul curățeniei și al sănătății publice.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentCulisele statului paralel: Combinatul Siderurgic din Călăraşi, un mamut al industriei românești
Articolul următorMinistrul Mediului a anunțat când vor fi lansate programele Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Electrocasnice