Printr-o solicitare scrisă, Ministrul mediului  cere acțiuni de salubrizare a terenurilor aflate în proprietate publică. 

“Centurile marilor orașe, zonele industriale și cele limitrofe sunt sufocate de deșeuri aruncate pe domeniul public, sau pe proprietăți private, focare știute de ani de zile, un peisaj dezolant, dar totodată un real pericol pentru sănătatea publică”, declară Costel Alexe. 

In contextul epidemiologic actual, ministrul ministerul cere salubrizarea localităților și eliminarea deșeurilor depozitate pe terenurile aflate în proprietate publică, precum și identificarea și notificarea tuturor proprietarilor care depozitează neautorizat deșeuri pe terenurile private de pe raza UAT.

“În multe orașe și comune din România dacă întrebi cetățenii identifici cu ușurință 1-2-5 zone de depozite constituite ”ad hoc” și din păcate multe alte locuri în care găsești deșeuri arse sau îngropate! De la preluarea mandatului am primit și soluționat prin Comisariatele Județene al Gărzii de Mediu sute de sesizări din toată țara privind depozitarea neautorizată a deșeurilor, iar inspectorii au aplicat sancțiuni atât operatorilor economici privați, cât și administrațiilor locale, care, de cele mai multe ori, au tratat cu superficialitate depozitarea neautorizată”, consideră ministrul. 

Articolul precedentÎntâlnire între ministrul mediului și Romsilva pentru sistarea exploatărilor
Articolul următorPER îi cere premierului Ludovic Orban să se ferească de eticheta „omul băncilor” şi să protejeze românii