Greva generală din învăţământ va fi declanşată luni, 22 mai, şi va continua până când sindicaliştii vor primi din partea Guvernului o soluţie credibilă, care să ofere perspective foarte clare. Anunțul a fost făcut duminică de preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor, la finalul negocierilor de la Palatul Victoria.

Potrivit preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, oferta Guvernului vizează rezolvarea revendicărilor salariale în Legea salarizării, „altceva în plus nimic”.

„Anexa 8 se va pune în practică, mai concret personalul didactic va primi salariu de prevăzut de Legea 153, să ajungă la nivelul maxim. Asta înseamnă o creştere de 7-8% a salariilor „, a spus Hăncescu. El a precizat că data de când se va aplica această creştere depinde de Executiv.

„Urmează să dea Executivul un act normativ, nu se ştie exact când, probabil de la 1 iunie, dar decizia aparţine Executivului”, a mai spus leaderul sindical.

Articolul precedentScandal imens iscat de o competiție off-road mascată în excursie, organizată de o firmă austriacă! Participanții, opriți de jandarmi în Maramureș, s-au ales doar cu niște avertismente
Articolul următorCine se opune schimbului de putere? România Suverană – ediție explozivă, ora 20.50