Un concurs off-road, mascat într-o excursie prin ținuturile muntoase ale României, a provocat un scandal imens în ultimele zile.

 

Un grup de aproximativ 50 de mașini de teren modificate și echipate pentru off-road au poposit zilele trecute zona Lacului Sigmir, după care, ieri, s-au îndreptat spre Munții Rodnei, prin zona Telciu-Romuli, în Maramureș.

Însă, legislația în vigoare limitează serios accesul cu mașinile de teren în păduri și pe pajiști și mai ales în parcurile naționale. Accesul off-road și enduro este interzis în ariile naturale protejate, pedepsindu-se cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Imagine

Imagine

(sursa foto: Facebook Moldovan Cosmin)

 

 

Potrivit Bistrițeanul, Federația Română de Automobilism Sportiv, (FRAS) a reacționat și a trimis Consiliului Județean Bistrița-Năsăud o sesizare, în care arăta că grupul de off-roadiști din Austria care se află zilele acestea în zona din nordul Transilvaniei încalcă prevederile legale.

Competiția de off-road neautorizată de FRAS – SuperKarpata Trophy – este organizată de o firmă austriacă, ce are un sediu procesual și în Timișoara.

 

Când au ajuns pe raza județului Maramureș, au fost opriți de jandarmi și reprezentanți ai Gărzii Forestiere, în Dragomirești, potrivit vasiledale.ro.

Numai că, austriecii s-au ales doar cu niște avertismente. 

“Scopul principal al misiunii a fost acela de a conștietiza participanții cu privire la protejarea mediului înconjurător și respectarea prevederilor legale.

În cadrul acestei acțiuni au fost verificate 31 de autovehicule și au fost aplicate un număr de 27 de sancțiuni contravenționale pentru pătrunderea în fondul forestier și pentru circulația în scop de agrement fără autorizație.

Persoanele identificate au fost cooperante și fost îndrumate către drumurile publice. 

Chiar dacă majoritatea dintre aceste sancţiuni sunt avertismente atragem atenţia, că trebuie respectată legislaţia că natura ar trebui protejată”, a precizat pentru Realitatea de Bistrița, lt. col. Radu Vasile Nicolae, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Maramureș.

 

Imagine

Imagine

Imagine

(Sursa foto: IJJ Maramureș)

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentOre DECISIVE pentru România – Negocieri dure în coaliție la ROTATIVĂ: Cum se împart ministerele-cheie
Articolul următorNegocieri eșuate: Greva generală din învăţământ va fi declanşată luni, 22 mai