Material lemnos fără documente legale, în valoare de aproximativ 135.000 de lei, a fost confiscat, în ultimele 48 de ore, de polițiștii și reprezentanții ai Gărzii Forestiere din Bistrița-Năsăud. Totodată, a fost aplicată și o amendă în valoare de 6.000 lei.

 

 

În data de 13 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, au fost efectuate controale și verificări la o societate comercială din Șieu Măgheruș, iar ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională conform Legii 171/2010, în valoare de 6.000 lei și a fost confiscat valoric 183,87  m.c. de cherestea, în valoare totală de 132.202,53 lei, fără proveniență legală.

 

Totodată, la data de 14 octombrie, în urma verificărilor efectuate, polițiștii din cadrul Postului de Politie Comunal Zagra, împreună reprezentanți ai Ocolului Silvic Someș Țibleș au identificat două persoane de 44 de ani, respectiv 19 ani, din Zagra, bănuite de comiterea unor delicte silvice.

Cei doi au fost sancționați contravențional, conform Legii 171/2010 pentru faptul că, la data de 26 august 2020, ar fi sustras fără drept, dintr-o pădure proprietatea comunei Zagra, 15 arbori de diverse specii. Materialul lemnos, în valoare de 2.841,71 lei, a fost confiscat valoric.

 

FOTO: ARHIVĂ

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentOficial. PSD a bătut palma cu PER pentru Consiliul Local Craiova şi CJ Dolj
Articolul următorNu toți eroii poartă pelerină! Marcel Vela, mesaj pentru MAI