În ultima perioadă, Zona Strict Protejată SACALIN ZĂTOANE din apropierea localității Sfântu Gheorghe a atras un flux ascendent de vizitatori.

Dată fiind izolarea naturală a insulei Sacalin, aceasta a devenit un adevărat paradis al păsărilor care găsesc aici condiții bune de cuibărit. Pentru cei care doresc să vadă sau să fotografieze aceste frumuseți ale naturii a fost creat un scurt traseu de vizitare, balizat la o distanță care să asigure presiune minimă asupra ecosistemului. Însă numărul din ce mai mare de ambarcațiuni cu motoare foarte puternice care uneori depășesc limitele de siguranță stabilite, exercită o presiune îngrijorătoare asupra zonei, transmit reprezentanții  dministratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii(ARBDD).

Autoritățile atrag atenșia că toți cei prinși în fapt că încalcă restricțiile vor suporta sancțiunile prevăzute de lege dar, pe termen lung, modalitatea cea mai probabilă în care vor reacționa păsările, care până acum găseau aici un refugiu de liniște, este că vor pleca și nu se vor mai întoarce. 

Articolul precedentSucevean amendat și material lemnos confiscat
Articolul următorExploatarea și comercializarea lemnului, sub lupa polițiștilor! 11 firme sunt vizate de controale