Un ansamblu de vehicule, încărcat cu material lemnos, a fost depistat de poliţişti, marţi, pe raza comunei Osica de Sus.

Poliţiştii susţin că transportul era efectuat de o societate comercială, cu sediul în Suceava, iar între datele înscrise în avizul de însoțire și cantitatea de material lemnos transportată există discordanțe.

Societatea comercială a fost sancționată contravenţional, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat cei peste 7 metri cubi material lemnos, care nu erau menționați în documente și i-au predat Ocolului Silvic Caracal.

„Reamintim faptul că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentAcuzații grave la nivel înalt. Rusia susține că SUA pun la cale o revoluție în Republica Moldova
Articolul următorPolițiștii din Covasna, controale cu efective mărite în domeniul silvic