În săptămâna 10.05.2021-16.05.2021, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Giurgiu a efectuat 53 de controale în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pentru verificarea unor transporturi de deșeuri.

Pentru 8 transporturi, s-a dispus interzicerea intrării pe teritoriul României. Menționăm că documentele care însoțeau transporturile nu erau completate conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1013/ 2006 privind transferurile de deșeuri.
Alte trei transporturi au fost sigilate, masura impusa fiind ca deșeurile să fie descărcate la destinație numai în prezenta reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu din acel județ, deoarece au existat suspiciuni cu privire la deșeul transportat.
Verificările s-au realizat la solicitarea reprezentanților Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentConsens la nivelul Uniunii Europene! Țările din blocul comunitar au ajuns la un acord în ceea ce privește certificatul anti-COVID
Articolul următorMinistrul Dezvoltării: „Numărul mare de cereri înregistrate într-un timp scurt arată că este o mare lipsă de locuri în creşe la nivel naţional”