O partidă de vânătoare ilegală s-a transformat într-o tragedie fără margini. Un pădurar, din judeţul Ialomiţa, a fost ucis în timp ce se afla pe Insula Mare a Ialomiţei.

Bărbatul a fost împuşcat noaptea trecută, în jurul orelor 21.00, pe Insula Mare a Ialomiţei. Pădurarul Chivu Toma, era titularul cantonului silvic Gâsca din cadrul RNP-Romsilva, Direcţia Silvică Ialomiţa. Acesta şi-a pierdut viaţa în timpul unei acţiuni de braconaj cinegetic pe care ar fi organizat-o alături de alţi trei bărbaţi, din judeţul Constanţa. 

Vânătoarea, organizată se pare chiar de pădurarul mort, era neautorizată și s-a petrecut pe fondul cinegetic Chirana, administrat de Romsilva, o zonă unde se ştie că iernează cerbul. La prima vedere, se pare ca pădurarul a fost luat la ţintă de unul dintre braconieri, fiind confundat cu un animal sălbatic. La săvârşirea faptelor s-au utilizat arme cu glonţ şi două ambarcaţiuni motorizate din fibră de sticlă.

Politia anchetează împrejurările, inclusiv posibilitatea că pădurarul ucis ar fi fost chiar organizatorul partidei de braconaj, se arată în postarea Agen Green.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 13 februarie 2021
Articolul următorBraconier depistat de poliţiştii de frontieră brăileni