Partidul Ecologist Român (PER) va depune o plângere penală la Parchetul Suceava împotriva persoanelor care l-au agresta pe activistul de mediu Tiberiu Boșutar, în timp ce acesta vorbea, într-un videoclip transmis pe Facebook, despre tăierile masive de păduri din zona Moldovița. Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PER, Marius Necula, printr-un comunicat de presă.

Totodată, reprezentanții PER solicită Serviciului Român de Informații să se implice în ”stoparea devalizării unei comori naționale: PĂDURILE României”.

Un apel se îndreaptă și către Ministerul Afacerilor Interne și Parchetul General, cărora PER le cer ”să ancheteze cu celeritate agresiunea brutala de la Suceava asupra avertizorului de mediu, Tiberiu Boșutar”.

În același timp, șefului MAI, Marcel Vela, i se cere ”să impună IJP-urilor să ancheteze cu celeritate și miile de cazuri similare situației de la Suceava, care se petrec zi de zi în toată țara”.

”Dezinteresul manifest al instituțiilor statului abilitate să-i ancheteze pe cei care măcelaresc pădurile țării și care îi atacă sau îi ucid pe pădurari și pe avertizorii de mediu care se opun jafului, este o practică curentă de 30 de ani”, se mai arată în comunicatul citat.

De asemenea, Partidul Ecologist Român îi solicită președintelui Klaus Ioannis ca, prin CSAT, să recunoască protejarea pădurilor ca vulnerabilitate națională.