Partidul Ecologist Român atenționează coaliția de guvernare că orice reducere a intervalului orar privind mobilitatea romanilor va produce efectul pe care nu îl dorim și anume aglomerarea și supraaglomerarea.

Ecologistii cer Comitetului de Urgentă sa aibă in vedere organizarea accesului vârstnicilor in locațiile de procurare a hranei și alte produse, intr- un interval mai larg, suprapus, eventual, cu programul zilnic de munca al majorității, finalizat, estimativ la orele 16.00-17.00, după aceasta ora, urmând sa aibă acces și cei care ies de la muncă.

PER consideră că obligativitatea unui interval orar de mobilitate seara sau noaptea este nefondat, cu atât mai mult reducerea celui propus inițial. Purtarea măștii de protectie și pastrarea regulilor de distanțare, cumulate cu interzicerea evenimentelor cu mulți participanți este suficientă pentru a preveni răspândirea virusului. Persoanele vaccinate să poată circula fara restrictii!

PER cere Comitetului de Urgentă înlăturarea regulilor nefondate privind organizarea slujbelor de înmormântare. Este inadmisibil să ne îngropăm morții in saci de celofan și sa nu ii poata conduce pe ultimul drum cei care doresc, dar care poartă mască, din cauza unui banal număr de participanți stabilit in prealabil.

PER cere coaliției de guvernare să permită romanilor să participe la slujba de Înviere, cu reguli clare, mască și distanțare, dar mai ales prin lărgirea totala a intervalului de desfășurare a slujbei.

Ecologistii cer deschiderea sălilor de sport, a centrelor de cultura și sprijinirea HORECA.

“După atâtea gafe, românii nu mai au încredere in reprezentanții coaliției de guvernare, pentru ca măsurile nu sunt respectate nici de ei. Acest set de măsuri reprezintă biletul de redresare a imaginii actualului guvern!”, susține PER.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentPartidul Ecologist Român: “După atâtea gafe, românii nu mai au încredere in reprezentanții coaliției de guvernare”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 182. Vladimir Putin, cel mai frumos bărbat din Rusia