PER reacțonează la scandalu declanșat de Viktor Orban și cere demiterea ministrului Novak din cauza declarațiilor acestuia cu privire la subiect:

„Mereu am reacționat la derapajele UDMR și credem că nici zilele acestea nu trebuie sa ne abținem. La fiecare guvernare unde maghiarii sunt parte, se maschează un avantaj pentru ei. Perioada aceasta se lucrează pentru a ne obișnui ca fiind o normalitate a asculta inmul așa- zisului Ținut Secuiesc. Asta ne-a spus astăzi și ministrul Novak: ”este foarte normal! Este tradiția noastră și este respectat și prin constituție”. Sigur, ramâne doar să aflăm care Constituție.

Mereu ne-am întrebat câți dintre UDMRistii care au fost și sunt demnitari ai statului român au dublă cetățenie, respectiv, se închina Constituției Ungariei. De fapt, România pare sa fie pe ultimul loc pentru ei, dacă ar fi să adăugăm în clasament așa- zisul Ținut Secuiesc și Ungaria.

Situația este cu atât mai gravă cu cât zilele trecute Viktor Orban a aparut cu un fular pe care era desenată harta Ungariei mari, gest catalogat ca fiind unul revizionist.

Până MAE se trezește, în frunte cu Aurescu, cel mai tare diplomat român, al tututor timpurilor, îi cerem premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Novak pentru declarațiile halucinante repetate.”

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentDosare penale pentru braconaj întocmite în urma a cinci percheziții domiciliare pe raza comunei Frecăței din județul Brăila
Articolul următorCât costă brazii naturali de Crăciun. Prețurile anunțate de Romsilva