Seceta face ravagii în Bărăgan. La nivelul judeţului Ialomiţa au fost raportate 126.308 hectare de culturi calamitate total sau parţial. Direcţia Agricolă Judeţeană Ialomiţa a anunţat că până la sfârşitul acestei săptămâni toate dosarele aflate în lucru vor fi finalizate. 

“La ultima raportare, cea din 18 mai, erau înregistrate 126.308 hectare de culturi calamitate. Evaluarea pagubelor va fi finalizată până la sfârşitul acestei săptămâni. Ne pregătim însă pentru celelalte culturi!”, a precizat Mărioara Năsui, reprezentant al DAJ Ialomiţa. Conform informaţiilor oficiale, seceta pedologică severă afectează deja culturile de porumb şi floarea-soarelui, dar şi pomii fructiferi. În aceste condiţii, în cursul lunii iunie, comisiile de de constatare şi evaluare a pagubelor îşi vor continua activitatea.  

Seceta de anul acesta e la fel de cruntă precum cea din anul 1947. Este concluzia specialiştilor din domeniu, care spun că de vină sunt iarna fără zăpadă, lipsa ploilor de primăvară, la care s-a adunat şi vântul puternic. Toate plantele semănate au început să se usuce şi dacă nu va ploua în perioada următoare, pierderile pot ajunge până la sută la sută.

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentCostel Alexe face o vizită pe insula BELINA, luni: ”Tot ce este ilegal acolo va fi DĂRÂMAT”
Articolul următor“Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată” – Moțiune împotriva ministrului Anisie