În perioada 24-26 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani și Regia Națională a Pădurilor Romsilva au desfășurat o acțiune pentru verificarea modului în care societățile ce se ocupă de exploatare, expediere, transport, depozitare, prelucrare și comercializare a materialelor lemnoase, respectă prevederile legale privind modalitatea de emitere și introducere a avizelor de însoțire a materialelor lemnoase în aplicația SUMAL 2 și corespondența datelor introduse în aplicație cu cele constatate în fapt.

Au fost verificate în trafic 40 de mijloace de transport material lemnos. În urma controalelor au fost identificate nereguli în cazul a 5 transporturi, pentru care au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 11.500 lei. Totodată, a fost confiscat volumul de 13 mc material lemons, în valoare totală de 8.200 de lei.

De asemenea, în ziua de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de poliție rurală Grebănu, în timpul patrulării, au depistat în extravilanul satului Racoviţeni un localnic în vârstă de 48 de ani în timp ce transporta cu autoutilitara material lemnos.

 Din verificări s-a stabilit faptul că bărbatul nu deținea documente de provenienţă pentru cantitatea de 1 m.c. lemn foc esenţă frasin.

Conducătorul auto a fost sancţionat conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentFostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy, condamnat la închisoare pentru corupție și trafic de influență
Articolul următorAcțiuni ale polițiștilor brăileni pentru prevenire și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol