În data de 26 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice. În timpul verificărilor au identificat pe drumul județean 203D, în localitatea Smeeni, o autoutilitară care transporta material lemnos. În urma verificărilor, şoferul nu a putut prezenta poliţiştilor documente legale de proveniență și transport.

Poliţiştii au stabilit că materialul lemnos a fost expediat de către o societate de profil, fără ca transportatorului să-i fie eliberat aviz de însoţire.

Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, poliţiştii au confiscat cantitatea de 4 mc lemn cherestea rășinoase, în valoare de peste 2500 lei, transportată ilegal. Cheresteaua a fost predată reprezentanţilor ocolului silvic.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDan Motreanu, eurodeputat: “Reducerea emisiilor de metan, esențială pentru atingerea obiectivelor UE în materie de climă și pentru o mai bună protecție a sănătății publice
Articolul următorLiderul PER, Dănuț Pop, ironii la USR: ”Clotilde Armand – Doamna cu Coasa”