La data de 31 ianuarie 2023 în jurul orei 17:12 lucrătorii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Brâncovenești au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă care transportă material lemnos, se deplasează pe DN15 E578 dinspre municipiul Toplița înspre municipiul Reghin, posibil fără acte de proveniență.

Polițiștii din cadrul Secției au procedat la identificarea acesteia în trafic și au efectuat semnal regulamentar de oprire autovehiculului pe raza localității Brâncovenești.

Cu ocazia controlului a fost identificat șoferul, un bărbat în vârstă de 51 de ani.

A fost solicitat sprijinul unui echipaj din cadrul I.S.C.T.R. pentru stabilirea tonajului materialului lemnos transportat, însă bărbatul în vârstă de 51 de ani a refuzat cântărirea ansamblului auto, fapt pentru care lucrătorii din cadrul I.S.C.T.R. au dispus retragerea plăcuțelor de înmatriculare atât pentru capul tractor cât și pentru semiremorcă.

Ulterior la data de 1 februarie 2023, ansamblul a fost escortat la sediul unui ocol silvic din municipiul Reghin pentru stabilirea cantității reale a materialului lemnos. În urma cântăririi acestuia s-a stabilit faptul că bărbatul în vârstă de 51 de ani transporta față de cantitatea aferentă din documentele de însoțire a mărfii, cantitatea 6.41 m³ material lemnos din specia brad care nu se afla menționată, aceasta fiind confiscată.

Bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu suma de 2000 de lei.

foto: arhiva

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentClubul Presei. Demers fără precedent în România, sprijinit de Trustul Realitatea. Susținem libertatea cuvântului!
Articolul următorAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că 18.891.066 de cetăţeni cu drept de vot erau înscrişi în Registrul electoral