Ministrul Economiei, Virgil Popescu, susține că PSD a fost la un pas să arunce țara într-o criză mult mai profundă, în cazul în care guvernul Orban ar fi fost demis, doar din rațiuni electorale pe termen scurt. În exclusivitate la “Legile Puterii”, Popescu a demontat și scenariul programului economic minune al social-democraților, cu care aceștia se laudă și spun că ar avea bani pentru toate majorările. 

Ministrul Economiei a afirmat că dacă moțiunea de cenzură își atingea scopul și guvernul era demis, România s-ar fi aflat într-o situație  critică, cel puțin până la alegerile parlamentare.

“În plină pandemie, gândiți-vă ce ar fi însemnat această moțiune. Să avem un guvern interimar, fără pârghiile de a putea măsuri legislative, politici noi. Un guvern interimar nu poate da nici hotărâri de guvern. Azi am discutat cu investitori străini care mi-au spus ușurați ce bine că nu a trecut această moțiune. Ar fi urmat o altă perioad de instabiliate, România era din nou pusă la colț de instituții financiare internaționale, contracte în derulare erau din nou pusă pe hold și s-ar fi așteptat aproximativ 3 luni, până la alegerile parlamentare,” a afirmat ministrul liberal al Economiei.

Popescu a precizat că miza acestui dezastru era una strict electorală. 

“Au vrut să creeze o instabilitate politică, să maximizeze scorul la locale. Au vrut să arunce România în aer doar din interes electoral, pentru alegerile din 27 septembrie, pentru că s-au prăbușit în sondaje. (…) Românii își dau seama că a trecut glonțul pe lângă România și realizează că nu se poate lucra cu un PSD decât zdrobindu-l la vot”, a afirmat Virgil Popescu, la „Legile Puterii”.

„Cred că PSD trebuie să se reformeze în profunzime. Nu poți ca cu 3 luni înainte de algeri, în plină pandemie, să își bați joc de țară. Așa ceva nu se face”, a completat ministrul Economiei.

Ministrul Economie a relatat, la “Legile Puterii”, povestea noului program de guvernare al PSD, a cărui eminență cenușie este Sorin Grindeanu, unicul premier post-decembrist demis de către propriului său partid. 

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 58. Candidații care se joacă cu focul
Articolul următorMinistrul Sănătății anunță că vor fi cabine de vot speciale pentru alegătorii care prezintă stare febrilă