Polițiști de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Prahova au efectuat, joi, 22 aprilie a.c., mai multe controale la societățile care comercializează și utilizează produse pentru protecția plantelor.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit, la sediul a două societăți comerciale, un total de aproximativ 48 de tone de îngraşăminte chimice azotat de amoniu, ambalate în saci de 600 kg, respectiv 500 de kg fiecare, depozitate necorespunzător în aer liber, în condiții neconforme cu normele legale în vigoare. În cele două cazuri, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligaţiei de depozitare a produselor de protecţia plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 98 alin. (3) lit. a) din OUG 195-2005R.

În urma controlului, la o altă societate comercială au fost găsite expuse la vânzare mai multe produse pentru protecția plantelor având termenele de valabilitate expirate. În cauză, operatorul economic a fost sancționat conform prevederilor art. 7, pct. (3), lit. b) din Ordonanța nr. 41 din 2007 pentru comercializarea produselor de protecția plantelor. Întreaga cantitate de produse chimice a fost indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentFOTO: Firmă din Bihor, amendată drastic de Garda de Mediu pentru depozitare ilegală de deșeuri din cauciuc
Articolul următorPartidul Ecologist Român ii cere noului ministru al Sănătății sa îl demită pe Bogdan Tanase, managerul Institutului Oncologic București