O categorie importantă de deșeuri periculoase pentru mediu este reprezentată de medicamentele expirate.

De cele mai multe ori, acestea ajung la depozitul ecologic dar și în natură transformându-se în factor de risc pentru mediu și sănătatea populației prin poluarea solului, a aerului, a apei de suprafață dar și a pânzei freatice.

În acest context, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, în parteneriat cu Direcția pentru Sănătate Publică Satu Mare, Colegiul Farmaciștilor Satu Mare, SC Bio Pak. SRL, începând din 1.03.2020, vine în sprijinul cetățenilor care doresc să contribuire la eliminarea controlată a medicamentele expirate din gospodăriile lor, prin organizarea Campaniei PILOT de colectare a medicamentelor expirate de la populație.

Astfel, toți cetățenii care dețin medicamente expirate, le pot preda în perioada 1 – 31 martie 2020 la punctele de colectare amenajate în incinta farmaciilor din județul Satu Mare. În aceste farmacii vor exista containere speciale, în care, pe tot parcursul lunii martie 2020, vor putea fi colectate medicamentele expirate, care apoi vor fi preluate de firma specializată, și vor fi transportate pentru eliminare prin separarea ambalajelor de medicamente în vederea reciclării și valorificarea energetică a substanței farmaceutice.

Articolul precedentAnunț de ultimă oră pentru șoferi! Gabriela Firea, decizie despre Taxa Oxigen
Articolul următorDezmăț financiar în Ministerul Mediului. 24 de oameni angajați la comunicare și nicio conferință de presă organizată în 2019