Preşedintele PER, Danuț Pop, crede că şefa Parchetului, Gabriela Scutea, nu ar trebui să răspundă declarațiilor publice ale politicienilor, părți în diferite dosare, cu privire la activitatea instituției pe care o conduce.

“Cred că doamna procuror general Gabriela Scutea ar trebui să verifice în primul rând, de ce PICCJ nu a respectat decizia CCR în cazul Elenei Udrea şi să finalizeze dosarele de achiziții din pandemie când, pe banii noștri, ai tuturor, s-au cumpărat izolete, măști combinezoane și sute de milioane de vaccinuri.

Reactiile domniei sale în presă nu ar trebui să existe decât prin comunicate punctuale ale instituției, tocmai pentru a nu reintra în etapa în care Justiția se face la TV. Doar în perioada Kovesi se faceau astfel de spectacole! Deja există o dezamăgire în rândul populației că marile dosare nesoluționate stau uitate la sertar, măcar în cazurile populare ca cel al Elenei Udrea, care este în atenția presei, înfăptuirea Justiției să urmeze linia dreaptă a Constituției, arătând astfel că puterea judecatorească este una neutră, în România noastră cu democrație neconsolidată.

Sper ca românii să primească o poziție oficială a PICCJ cu privire la nerespectarea deciziei CCR în cazul Udrea, deci la încălcarea Constituției, întrucât deciziile CCR au caracter general obligatoriu”, declară Danuț Pop.

Sursa: Realitatea Ecologista