Partidul Ecologist somează Guvernul liberal, prin Ministerul Agriculturii, ca în termen de maximum 7 zile, să prezinte populaţiei un program de măsuri imediate pe termen scurt, prioritizând deblocarea subvenţiilor pentru fermieri, iar în termen de maximum 15 zile să prezinte o strategie pe termen mediu și lung privind sectorul agricol din România şi securizarea hranei pentru populaţie.

Sectorul agricol va trebui să devină un motor de creștere economică și o sursă principală de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural/ Romania. Pentru ca acest lucru să fie posibil se impune modernizarea agiculturii pentru a-i permite să asigure hrana necesară întregii populații, precum și recâștigarea pieței interne.

Este datoria actualului Guvern sa se ingrijeasca de cum securizam hrana noastra si cum ajutam fermierii din Romania. TREBUIE ACTIONAT ACUM! In acest moment, activitatea de la Ministerul Agriculturii nu se vede, este inexistentă.
Astfel, Partidul Ecologist Român cere:
– Plata URGENŢĂ a subvenţiilor restante pe baza declaraţiei de suprafaţă şi cultura, indiferent de stadiul verificarilor APIA

-declararea STĂRII DE CALAMITATE din cauza SECETEI si continuarea programului național de investiții privind refacerea infrastructurii principale de irigatii (creșterea supafetei irigate s-ar putea subvenționa (deconta) costul energiei la SPP – uri)

-crearea unui parteneriat public- privat de achizitionare a producţiei autohtone şi gestionarea sa la nivel intern

Articolul precedentVIDEO Poluare extremă și un aer irespirabil în București
Articolul următorDănuț Pop: In sfârșit, Guvenul a înțeles să interzică exportul de cereale!