Partidul Ecologist Român şi Partidul Verde-Verzii, membru al Verzilor Europeni, anunţă că au format Alianţa AER pentru România, informează news.ro.

“Această alianţă se distinge printr-un program politic care promite să redefinească relaţia dintre guvernanţi şi cetăţeni, punând accent pe implicarea tinerilor şi pe recâştigarea încrederii publice în instituţiile statului. Un proiect politic deschis către toti iubitorii de natură, oameni şi animale, către antreprenorii cu viziune verde, către toti cei care cred in nevoia de aer curat, ape curate si produse curate”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Biroul de comunicare publică al Alianţei AER pentru România.

Proiectul se doreşte a fi unul care “va combate risipa banilor publici, care va proteja categoriile vulnerabile, care va pedepsi drastic orice infracţiune la adresa mediului, de la defrişări ilegale la transporturi ilegale de deşeuri” şi unul care “va da încredere electoratului verde, ecologist să investească un vot util la alegerile din 2024”.

“Ne adresăm tinerilor, celor care sunt dezamăgiţi de politica de ieri, şi le spunem: Alianţa AER este aici pentru voi. Noi nu promitem, noi acţionăm, transformăm, şi împuternicim fiecare voce să conteze”, a declarat Florin Secară, Partidul Ecologist Român.

“Este timpul ca o ţară cu atâtea probleme de mediu şi cu atâtea oportunităţi în materie de economie verde să aibă o forţă verde în structurile naţionale şi locale de decizie publică. Este timpul pentru un nou val de lideri, unul care nu doar că ascultă, dar care face din participarea tinerilor în procesul decizional o prioritate. Votaţi, implicaţi-vă, şi împreună, vom modela România pe care o meritaţi, o ţară în care nimeni nu va fi lăsat în urmă”, a transmis, la rândul său, Marius Lazăr, reprezentant al Partidului Verde-Verzii.

De asemenea, Lavinia Cosma, de la Partidul Verde-Verzii, a arătat: “Vrem să construim o Românie în care fiecare cetăţean, indiferent de vârstă sau regiune, simte că poate influenţa cursul dezvoltării naţionale. Politica nu este doar despre politicieni, este despre fiecare dintre noi”

Conform comunicatului, programul Alianţei AER pune accent pe inovaţie, sustenabilitate şi justiţie socială, vizând să inspire o generaţie întreagă de români să ia atitudine şi să participe activ la schimbarea pe care şi-o doresc.

“Înaintea Zilei Drepturilor Omului, semnarea protocolului este mai mult decât simbolică; este un angajament ferm că Alianţa AER va lupta pentru drepturile şi libertăţile fiecărui cetăţean şi va promova o guvernanţă deschisă şi responsabilă. Fiecare iniţiativă şi politică care va fi promovată de alianţă este concepută pentru a servi interesele cetăţenilor şi pentru a promova o Românie verde şi echitabilă”, mai scrie în document.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentMoțiune simplă, depusă în Parlament împotriva Ligiei Deca: Menține învățământul într-o stare dezastruoasă
Articolul următorMajorări de pensii și salarii anulate de noi TAXE – Ce alimente se scumpesc din 2024