Municipiul Bucureşti înregistrează, în această seară noi creşteri ale valorilor particulelor în suspensie PM10, în zonele Mihai Bravu, Cercul Militar şi Lacul Morii. În zona Crângași, senzorii indică o valoare de apx. 138 ug/m3, în comparație cu 17,72 ug/m3 de ieri, ajungând la nivelul “foarte rău”. 

Sursa:calitateaer.ro
Sursa: calitateaer.ro

Ministrul mediului anunță că a transmis o avertizare către Primăria Capitalei, pentru dispunerea de măsuri imediate. De asemenea, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu au fost deplasate la primăriile de sector pentru a verifica măsurile de salubrizare a străzilor Capitalei din ultima perioadă. dar şi calendarul prevăzut pentru zilele următoare.

“Ministerul Mediului reaminteşte că Planul de Îmbunătăţire a Calităţii Aerului realizat de Primăria Bucureşti evaluează că, salubrizarea eficientă şi la timp a străzilor Capitalei ar putea reduce şansele de creştere a PM 10 cu circa 42%.

“Totodată, având în vedere faptul că reţelele independente de monitorizare a calităţii aerului, care utilizează senzori, nu au înregistrat aceste creşteri semnificative, vom continua şi intensifica demersurile din parteneriatul nostru cu asociaţiile neguvernamentale pentru interconectarea şi calibrarea acestor echipamente în conformitate cu Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului”, precizează ministrul într-un comunicat de presă.

“Reamintim că Planul de Îmbunătățire a Calității Aerului realizat de Primăria București evaluează că, salubrizarea eficientă și la timp a străzilor Capitalei ar putea reduce șansele de creștere a PM 10 cu circa 42%”, anunță ministrul mediului, Costel Alexe. 

Se așteaptă reacția edilului Gabriela Firea. Se știe că primarul general a acuzat, în repetate rânduri, că recordurile de poluare vin în urma arderii în exces de păcură la CET Grozăvești.

Cetățenii sunt îndrumați să se informeze despre nivelul poluării din atmosferă, din site-ul www.calitateaer.ro, datele de aici fiind singurele oficiale și validate, ca metodă de măsurare, de Comisia Europeană.

Articolul precedentAlertă! Virusul supravietuiește pe suprafețe și 2 săptămâni
Articolul următorUn român deștept ajută milioane de oameni de când s-a instaurat Ordonanța Militară! Salvați acest link înainte să ieșiți din case