Am întâlnit ambulanța de Călărași pe Ștefan cel Mare, în urmă cu câteva zile. Era gălăgioasă și-și făcea cu greu loc printre mașini. A luat-o la dreapta și s-a oprit. Ma gândeam, in sinea mea, “bietul pacient, dacă o fi vreo urgentă, ambulanțierul îl ține pe la poartă, că nu știe intrarea!”  Apoi am văzut că a intrat la “Matei Balș”. Deci, sigur era suspect de coronavirus! Și am început să iau urma. 

Pacientul buclucaș s-a întors la Călărași din Anglia la începutul săptămânii trecute. A luat un taxi de la autogară spre casa, unde a petrecut cu familia și prietenii. A doua zi, a mers să se declare. Unde? La spitalul județean. S-a plimbat pe secții, LIBER, până a fost reperat de personal. “Am venit din Anglia!”, zice tânărul calm. Aoleu!!!! Cheamă repede poliția. Bagă-l în arest. Acolo mai stă un timp, până i se întocmesc actele. Apoi, merge în carantină. A doua zi, ajunge la spitalul de boli infecțioase din București, unde este declarat pozitiv cu SARS-CoV 2. 

Nu este un pamflet. Nu este o glumă. Singurul caz de coronavirus din județul Călărași a umblat liber prin oraș, intrând în contact cu nenumărate persoane, inclusiv din Spitalul județean și din arestul IPJ. Oficial, este doar un caz declarat. Neoficial, ar fi vreo trei. Unul dintre suspecți este internat la neurologie!!! Câte cazuri sunt în Călărași? Nu se știe. Pentru ca nu sunt teste!!! Și dacă ar fi mai multe, și cazuri grave, în spital există un singur aparat de ventilație mecanică. Sigur, pe hârtie avem de toate. Realitatea este cruntă. Și cel mai îngrijorător este că autoritățile sunt complet depășite. Mizează acum pe soluția izolării, poate ne ajuta soarta ca această măsură să limiteze răspândirea!

Câte situații asemănătoare sunt în țară?

Articolul precedentUn român deștept ajută milioane de oameni de când s-a instaurat Ordonanța Militară! Salvați acest link înainte să ieșiți din case
Articolul următorPartidul Ecologist critică abrogarea Taxei Oxigen