În urma unor verificări efectuate pe suprafețe de fond forestier situate în Ruginești, județul Vrancea, arondate la trei cantoane silvice din cadrul unui ocol silvic de stat al Direcției Silvice Vrancea, s-a constatat tăierea fără drept a 161 arbori cu un volum de 115 mc și o valoare a pagubei produse pădurii de 47983 lei, anunță ministrul mediului într-un comunicat de presă. 

“Pagubele au fost identificate atât pe suprafețe de fond forestier proprietate publică a statului, cât și pe suprafețe de fond forestier proprietate privată a persoanelor fizice, pentru care ocolul silvic asigură servicii silvice. În acest caz organele de poliție fac cercetări în cadrul unui dosar penal, în vederea stabilirii autorilor și tragerea acestora la răspundere.”

Situație asemănătoare și în Tulcea, la Smârdan, unde pe o suprafața de 80 de hectare de fond forestier s-a constatat tăierea fără drept a 306 arbori cu un volum de 33 mc și o valoare a pagubei produse pădurii de 6130 lei. În acest caz organele de poliție fac cercetări în cadrul unui dosar penal, în vederea stabilirii autorilor și tragerea acestora la răspundere.

Controalele au fost efectuate în perioada 16 – 30 martie de Garda Forestieră Focșani împreună cu reprezentanții I.P.J.Vrancea și I.P.J.Tulcea.

Articolul precedent“Și contabilii sunt oameni!”
Articolul următorModelul Suedez – fără izolare. Cât mai rezistă?