Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat că se vor deschide mai multe centre de diagnosticare, în prezent funcționând doar opt astfel de centre. Într-o postare pe Facebook, Turcan a afirmat că săptămâna aceasta se vor distribui aproximativ 50.000 de teste către centrele autorizate din România.

“În ultimele zile, aud și citesc des aceeași întrebare: avem teste, aparate și medici suficient de mulți în războiul cu noul coronavirus? Una din principalele prevederi ale stării de urgență este aceea că, pentru o durată de 6 luni, spitalele și centrele medicale pot angaja medici și personal auxiliar atât de necesar în această perioadă”, scrie pe Facebook Raluca Turcan.

„Urmează o achiziție semnificativă de aparate de diagnosticare Real Time PCR, inclusiv repartizarea lor și în alte centre față de cele în care se realizează acum testarea. S-a creat o baza de date cu toți medicii care pot fi atrași în astfel de acțiuni. Guvernul își face treaba, observ că o bună parte din români sunt prudenți și respectă regulile autorităților”, aduagă sursa citată.

Articolul precedentAtenție!! Virusul rezistă în aerul poluat
Articolul următorGuvernul pregătește hotărârea privind zilele libere pentru părinți