Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la Primăria Constanța, a subliniat că locul plajelor din stațiunile românești este în administrarea autorităților locale, și nu la Ministerul Mediului, unde au fost aduse în anul 2006.

Președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România a explicat că decizia de acum 14 ani a condus la situația în care suprafețe foarte mari au fost scoase la licitație și s-au încheiat contracte pe mai mulți ani de zile.

În direct pe B1 TV, ea a precizat că, acum un deceniu și jumătate, a fost în linia întâi a unicei greve de pe litoral.

Întrebată de Tudor Barbu, joi, la „Se întâmplă acum”, cum se poate face turism pe litoralul românesc, când atmosfera de acolo este perturbată de tot felul de proiecte de construcții, Corina Martin a a răspuns: „Sigur că problema plajelor și a construcțiilor de pe plaje este una care ne preocupă de foarte mulți ani, mai exact din 2006, când plajele au fost luate în mod abuziv de la administrațiile locale de pe litoral, deci din administrarea primăriilor, consiliilor locale, și aruncate practic în licitații, care au reorganizat total activitatea administrării plajelor, care ne-au lăsat, mai exact, fără plaje în timpul sezonului – atenție! – pentru că așa a dorit ministrul Mediului de atunci, Sulfina Barbu. A fost un moment în care noi am organizat unica grevă de pe litoral, m-am aflat în linia întâi în organizarea acelei greve. Sper să nu mai fie cazul să vreodată să facem asta! Cu toate acestea, de atunci și până acum, am reușit să îmbunătățim unele lucruri, dar plajele nu au revenit în administrarea autorităților locale, acolo unde este locul lor de fapt”.

 

 
Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 30. Cu mască, fără mască
Articolul următor100% TU DECIZI! Rovana Plumb, traseu fulminant și controverse. Inginer, șefă la ANPC și președinte de partid