Candidând din partea Partidului Ecologist Român, Corina Martin, a declarat că experiența pe care a acumulat-o de-a lungul ultimilor 15 ani a reprezentat cel mai puternic motiv pentru a se ancora într-un domeniu precum politica. În cadrul proiectului lansat de wall-street.ro, “Alegeri locale 2020: promisiuni versus așteptări”, candidatul din partea Partidului Ecologist Român a vorbit pentru wall-street.ro despre proiectele pe care le-a gândit pentru Constanța, dar și ce ar ”moșteni” de la actualul lider.

„Alegeri locale 2020: promisiuni versus așteptări” este proiectul editorial lansat de wall-street.ro, în care stăm de vorbă cu candidații la primărie din țară, pentru a afla ce promit, dar și cu antreprenorii din orașele României, pentru a scoate la iveală nevoile mediului de afaceri.

W.-S.: O primă întrebare se oprește asupra motivului care v-a determinat să candidați. Care a fost acel element cheie care a stat la baza deciziei de a intra în politică?

C. Martin: Principalul și cel mai important motiv pentru care am ales să candidez este faptul că am acumulat 15 ani de experiență, în care mi-am dat seama că deciziile se iau eminamente politic, în România. Am lucrat împreună cu administrațiile publice, am colaborat cu primari, dar și cu consilii județene. Am înțeles care au fost și sunt și problemele lor, însă am conștientizat că aceasta ar putea fi singura soluție prin care să pot face ceva pentru turismul din România. Sunt 15 ani de muncă voluntară, în care noi, cei din turism, nu am reușit să convingem Guvernul României că putem și merităm mai mult. Menționez că atât Federația Asociației Patronatelor din Turism, cât și Asociația pentru Turism în Delta Dunării sunt parteneriate public private. Prin urmare, experiența pe care o dețin se răsfrânge asupra mai multor instituții din România.

W.-S.: Care sunt primele trei priorități pe care le aveți în agendă, odată ce veți ajunge primar al Constanței?

C. Martin: În primul rând, mă voi dedica dezvoltării orașului Constanța, prin atragerea de investiții, dar și investitori. În al doilea rând, urmează promovarea orașului Constanța ca obiectiv turistic al României. M-au frustrat toate părerile unora și altora conform cărora noi nu avem ce să promovăm. Dezvoltarea și promovarea merg împreună. Nu poate exista una fără cealaltă. Nu poți promova fără să dezvolți infrastructură, spre exemplu. Și nici nu poți dezvolta, dacă nu promovezi regiunea, astfel încât să atragi investitori. În strânsă legătură cu acestea două se află și atragerea de fonduri europene, prin care să putem dezvolta Constanța. În plus, pe lângă sectorul de infrastructură, trebuie atrase investiții și în zona de mediu. Constanța trebuie văzut ca un oraș verde, un oraș curat, un oraș modern și nu în ultimul rând, un oraș prosper. Aceasta este rețeta pentru ca orașul Constanța să fie o destinație europeană.

În al treilea rând, am pe listă două mari proiecte revoluționare, cum îmi place mie să le numesc:

  • crearea unui Parc Imens, de aproximativ 20 de hectare. În stânga și în dreapta plajei publice a Constanței, terenul nefolosit actual ar urma să fie terasat în pantă lină, de la nivelul orașului și până la nivelul plajei, astfel încât să creeze un imens parc verde, de 20 hectare, cu alei de 8 metri lățime, cu băncuțe de repaus, piste pentru biciclete, dar și locații pentru evenimente și artiști ai orașului.
  • Mica Veneție: acesta va însemna dezvoltarea incintei portuare din dreptul Cazinoului Constanța, printr-o construcție hidrotehnică pe mare, ce va însemna teritorii câștigate asupra mării, cu cheiuri, dane și platforme, unde vor fi amenajate restaurante, terase, magazine, transport cu ambarcațiuni, facilități de agrement. Prin urmare, avem în plan dezvoltarea unui pol de atracție turistică pentru un oraș costier modern și european.

Doar în acest fel Constanța poate redeveni perla neagră a turismului din România. În prezent, Constanța nu poate fi considerată o destinație turistică 12 luni pe an.

Citeste continuarea pe wall-street.ro

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 53. Nici jandarmii nu mai sunt ce-au fost
Articolul următorVIDEO 18:00 Noi dezvăluiri ale procurorului “Portocală”. Cum își “turna” Cosma Jr. adversarii