În contextul aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân”, primarul Mircia Gutău, alături de viceprimarii Eusebiu Veţeleanu şi Carmen Preda şi de directorul Cătălin Pană, a inaugurat vineri, 18 septembrie, noua Sală de Festivităţi a prestigioasei unităţi şcolare.

Suprafaţa totală vizată de lucrări este de 638 mp şi în ea sunt cuprinse Sala de Festivităţi şi holul de acces în Colegiu. Au fost recondiţionate placările cu granit şi soclul stâlpilor, s-au făcut finisaje tip stucco la pereţi şi tavane, s-a reabilitat scena şi s-a montat un sistem electric de acţionare a cortinei, s-au înlocuit uşile de acces şi s-au recondiţionat uşile şi ferestrele de la intrarea principală, au fost înlocuite instalaţiile electrice şi termice, s-au montat instalaţii de sonorizare şi de climatizare şi s-au amplasat 198 de scaune ergonomice.

Cu această ocazie ce a reunit în curtea şcolii centenare o asistenţă numeroasă – oficiali, foşti inspectori şcolari generali, consilieri municipali şi judeţeni, oameni de cultură etc. – a fost dezvelit şi bustul domnitorului Mircea cel Bătrân, amplasat lângă intrarea principală, lucrare finanţată din bugetul local. Creaţie a sculptorului Ivan Jinaru, statuia în bronz a celui care a dat numele Colegiului a fost turnată la Arad după un modelaj la care artistul plastic – vâlcean de origine şi autor al unor lucrări de mare anvergură în cadrul unor proiecte artistice de nivel naţional – a muncit peste două luni.

Sursa: www.gds.ro

Articolul precedentFOTO| Nivelul lacului Techirghiol a scăzut cu un metru din cauza secetei prelungite
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 72. Să votezi de două ori este FURT, dar acum s-a rezolvat!