Partidul Ecologist Roman sustine propunerile si cererile formulate de industria HORECA, care are nevoie de suport si prioritate, mai ales in conditiile in care, in acest an, peste 90 % din romani vor alege sa ramana in vacanta in Romania.

Dănuţ POP, presedinte PER: „ Guvernul trebuie să deblocheze acest sector al economiei, pentru a incuraja si stimula deplasarile pentru vacante, cu servicii turistice in conditii de siguranta, conform masurilor de distanţare recomandate. Consideram ca este nevoie de masuri urgente in interesul sustinerii imediate si directe a sectorului HORECA, cel mai grav afectat in aceasta criza generata de pandemia cu Coronavirus. Peste 500.000 de angajati din sectorul HORECA si antreprenorii din domeniile Turism si Transporturi au nevoie de masuri ferme de sustinere economica, dar si de masuri clare pe care sa le poata implementa cat mai usor, in siguranta si protectie, pentru turisti si pentru personalul angajat, astfel incat sa reporneasca circulatia turistica in Romania, asa cum si alte state europene au anuntat si promovat deja.

Relaxarea restricţiilor trebuie să vină la pachet cu standarde de igienă stabilite de profesionistii in turism si de specialiştii medicali. Partidul Ecologist Român propune redeschiderea teraselor, in prima etapa, cu incepere de la 15 mai, si apoi , in a doua etapa, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor si a altor spatii inchise, in ambele etape urmand a se pastra distanta de minimum 2 metri intre mese, un maxim de 8 persoane la aceeasi masa, o capacitate de maxim 50 % ocupata, echipamente specifice de dezinfectie si curatenie, echiparea personalului si reorientarea circuitelor si fluxurilor de acces si interactiune in interior. “

Articolul precedentPartidul Ecologist ii solicită Gabrielei Firea şi majorităţii CGMB să salveze 23 de hectare ale Parcului Herăstrău!
Articolul următorComisia Europeană cere României să ia măsurile necesare pentru rezolvarea deficiențelor cu privire la calitatea aerului