Salvaţi Parcul Herăstrău!

Partidul Ecologist ii solicită Gabrielei Firea şi majorităţii CGMB să salveze 23 de hectare ale Parcului Herăstrău, retrocedate de ANRP, cu scopul construirii de blocuri, conform Planului Urbanistic Zonal elaborat de administrația PSD a Sectorului 1, care ar urma sa ajunga pe masa Consiliului General al capitalei pentru validare.

Să îi suspectăm pe primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache si pe Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe ca fiind complicii mafiei imobiliare pentru ca au oferit suportul legal privind posibilitatea de a construi în parcul Herăstrău, ar fi prea putin intr-un demers real de a salva Parcul Herastrau de la distrugere.

Spatiile verzi sunt deja o problema a urbanizarii actuale, iar Bucurestiul este in fruntea oraselor poluate din Romania si in topul celor europene. Infringementul aplicat Romaniei pe aceasta tema ar trebui sa fi taiat din elenul daunator al lui Tudorache si Alexe, cu atat mai mult cu cat Parcul Herăstrău este declarat si monument istoric în clasa de importanță A, spune Dănuţ POP, Preşedinte PER.

Alaturi de segmentul educat al societatii civile si ONGuri de mediu, Partidul Ecologist Roman se pozitioneaza impotriva a ceea ce se poate traduce ca un atentat la sanatatea bucurestenilor- transformarea Parcului Herastrau în zonă construibilă.

Articolul precedentPartidul Ecologist se implică activ în salvarea a 23 de hectare din Parcul Herăstrău
Articolul următorEcologiştii (PER) cer Guvernului să implementeze cererile formulate de industria HORECA