O amplă acțiune de constatare și control a avut loc, de Ziua Mediului, în zonele cu balastiere din județul Dâmbovița. Comisarii Gărzii de Mediu au constatat cam ceea ce știa toată lumea. Acestea, ca și drumuile de acces care ele, au fost transformate în gropi ilegale de gunoi, unde aproape oricine aruncă ce vrea. Cei de la Garda de Mediu spun ca zonele vor fi curățate și că cei care vor mai depozita deșeuri în aceste zone vor fi sancționați.

De Ziua mediului, 5 iunie, cei de la Garda de Mediu Dâmbovița au ales să identifice gropile de gunoi ilegale amplasate în vecinătatea zonele cu balastiere din județul Dâmboviță. Conform unui mesaj publicat pe pagina de socializare a instituției:

Imagine

“Comisarii Garzii de Mediu Dambovița au sărbătorit Ziua Mediului printr-o amplă acțiune de verificare a unor foste amplasamente ale unor balastiere din județ.
Au fost verificate amplasamentele și drumurile de acces până la ele privind depozitele necontrolate de deșeuri. Am fost în 4 zone din județ verificând peste 15 foste amplasamente.

Imagine

Imagine

După cum se observă și în pozele realizate de comisari, ceea ce am descoperit este cu adevărat o mare problemă, găsind deșeuri aruncate pe aproape toate drumurile de acces.

Vom analiza situațiile pentru fiecare localitate în parte și vom lua măsurile necesare.

Sperăm ca toți primarii să înțeleagă și să gasim împreună soluții pentru monitorizarea video a zonelor cu risc ridicat de abandonare a deșeurilor.

De asemenea toate zonele identificate vor fi curățate și vor rămâne în supravegherea Primăriilor și a Gărzii de Mediu.

Rugăm cetățenii să fie vigilenți și să sesizeze Primăriile și Poliția Locala pentru o intervenție mult mai rapidă și identificarea făptașilor când observă astfe de situații.”

Se spune, într-o postare ce este însoțița si de materialul foto, a celor de la Garda de Mediu Dâmbovița.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedent100% TU DECIZI! Alexandru Oprea, baronul acoperiților din Dâmbovița. Pensie de ofițer în rezervă și salariu baban la CJ
Articolul următorProgramul de reîmpădurire Pădurea de Mâine încheie o nouă etapă