Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, a explicat ce s-a întâmplat miercuri în Parlament, când ședința din plen nu s-a putut ține din lipsă de cvorum.

„1. Ședința de plen a Senatului, programată în data de 11.11.2020, la ora 14.00, nu a putut avea loc din lipsa cvorumului necesar, lucru constatat în jurul orei 15.00.

2. Pe ordinea de zi au figurat, între altele, “alegerea a doi secretari ai Senatului” (propuneri PSD, pentru care este necesară prezența fizică a senatorilor, votul fiind secret) și secțiunea consacrată inițiativelor legislative, (pentru care, votul fiind deschis, se poate utiliza și procedura de vot prin apel telefonic).

3. Între inițiativele legislative aflate pe ordinea de zi se găseau atât inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, cât și cererea de reexaminare a propunerii prin care Parlamentul stabilește data alegerilor.

3. Prezent în sala de plen, Șerban Nicolae (senator neafiliat, membru al Partidului Ecologist Român) a propus verbal liderilor grupurilor PSD și PNL modificarea procedurală a ședinței, astfel încât să se permită prezența și exprimarea votului și prin apel telefonic, bineînțeles doar pentru programul legislativ și pentru celelalte chestiuni pentru care votul secret nu este obligatoriu.

4. După închiderea ședinței, întrucât propunerea nu a fost acceptată, senatorul Șerban Nicolae a reiterat-o, în scris, într-o notă adresată membrilor Biroului Permanent al Senatului și Comitetului liderilor din Senat.

Cele relatate sunt singurele fapte reale si care pot fi dovedite cu usurință.

În fapt, niciunul dintre “partidele mari” nu a dorit să-și îndeplinească mandatul primit prin votul românilor și să participe la activitățile din Senat decât în condiții care să satisfacă exclusiv interesele lor de grup. PSD voia doar votul pentru ocuparea celor două funcții din Biroul Permanent, chiar dacă nu mai are dreptul la aceste funcții (se poate lesne constata faptul că grupul PSD s-a diminuat semnificativ în Senat). PNL dorește paralizarea întregii activități pentru a bloca orice posibilitate de reprogramare a alegerilor parlamentare, indiferent de consecințele grave asupra vieții și sănătății românilor.

USR a dorit să se voteze doar inițiativa de revizuire a Constituției în speranța organizării referendumului național simultan cu alegerile parlamentare pentru a putea folosi în scop electoral, politicianist, această temă.

Partidul Ecologist Român face apel la maturitate și responsabilitate, solicitând tuturor partidelor parlamentare să revină urgent asupra deciziilor partinice, generatoare de blocaje în Parlament. În acest sens, se poate decide convocarea doar a ședințelor pentru care nu este necesar votul secret, urmând ca toate celelalte divergențe să se soluționeze prin dialog și conlucrare loială.

Partidul Ecoligist Român atrage atenția asupra faptului că problemele României și ale românilor sunt cu totul altele și sunt prioritare. Facem apel atât la președintele României și la primul ministru, cât și la liderii partidelor parlamentare: Puneți România înaintea intereselor politicianiste, de partid sau ale unor grupuri de interese nelegitime! În timp ce vă bateți pe funcții și influență politică, numărul românilor afectați de COVID19, (cazuri noi, internați la Terapie Intensiva sau decedați) se mărește alarmant, la cote de grav pericol. Treziți-vă!”, a spus președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop.

Sursa: Realitatea Ecologista

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 108. Topul scuzelor inventate pentru a ieși din casă
Articolul următorMaia Sandu: Astăzi noi decidem cum va păşi Republica Moldova în următorul deceniu