Ca urmare a unei sesizări adresate Comisariatului Județean Harghita al GNM privind poluarea pârâului Chirui și Vârghiș de către societatea de exploatare a a caolinei din Harghita Băi, comisarii GNM au verificat amplasamentele iazurilor de decantare nr. 1 și 2 din localitatea Harghita Băi, constatând faptul că în urma ploilor abundente din ultima vreme materialul steril caolinos din iazurile de decantare a fost antrenat în pârâu.

Reprezentanul legal al societății aflate în faliment a fost sancționat contravențional pentru nerealizarea măsurilor impuse în totalitate și la termen, neluând măsuri pentru stoparea exfiltrațiilor din corpul iazului de decantare. În cursul lunii iulie a mai fost aplicată o sancțiune contravențională tot pentru nerealizarea măsurilor impuse cu ocazia controlului anterior, iar în cursul anului trecut au fost sesizate organele de cercetare penală pentru refuzul intervenției în caz de poluare accidentală.

Sursa: Realitatea de Harghita

Articolul precedentIulian Leca, despre interviul cu procurorul Negulescu: „Lumea va reuși să înțeleagă ce nu a înțeles în ultimii 14 ani”
Articolul următorDosar penal pentru o societate care a tăiat fără drept arbori din interiorul unei foste balastiere