Vicepreședintele Partidului Ecologist Român, Marius Necula, declară că este nevoie ca guvernul Orban să facă, în regim de urgență, modificări la hotărârea de guvern nr. 851/2018, privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice.

“Conform Anexei de la HG 851/2018, un adult bolnav de TBC şi HIV/SIDA primeşte o alocaţie de hrană în valoare de 16 RON/zi (!), iar un copil 15 RON (!). “Indicaţiile” date de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii către spitalele de boli infecţioase sunt ca bolnavii de COVID-19 să fie asimilaţi celor infectaţi cu HIV/SIDA, adică 16 RON / pentru adult şi 15 RON/zi pentru copil. Aceasta în condiţiile în care Guvernul Orban a decis să plătească 70 RON/zi (!!!) cuantumul hrană, pentru fiecare persoană aflată în carantina pe Litoralul Mării Negre. Ne aflam în faţa unei escrocherii sau a unei crase incompetente. Amandouă, la fel de dăunătoare,” consideră Necula. 

Later update:
“Confirmarea oficială de catre Prefectul de Constanţa, că Guvernul plăteşte 70 lei/zi indemnizaţie de masa pentru cei aflaţi în carantină pe Litoralul Mării Negre, în timp ce bolnavii de COVID-19 primesc 16 lei/zi în spitale, ne arată cu adevarat dimensiunea incompetenţei sau a cinismului financiar gestionat de Prefectul judeţului Constanţa. La acest aranjament financiar păgubos pentru statul roman, se adaugă şi protestul celor aflaţi în carantină care se plang de condiţiile de cazare şi de mancarea proastă”, declară vicepreședintele PER, Marius Necula.
Pe lângă demisia Prefectului de Constanţa, Partidul Ecologist Român solicită şi o investigaţie asupra aspectelor sesizate, din partea Corpului de Control al Prim-Ministrului.

Articolul precedentAPEL de importanță majoră: Capitala are nevoie de perdele forestiere
Articolul următorO nouă Ordonanță, noi provocări pentru români