RealitateaEcologistă.net publică în integralitate comunicatul de presă al Partidului Ecologist Român care cere imperios înființarea de perdele forestiere în jurul Bucureștiului. 

“Ecologiştii somează Guvernul României să demareze, prin organismele sale conexe, înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie cu rol depoluant în jurul Capitalei, în baza Legii 289/2002.

Episoadele îngrijoratoare de poluare din această perioadă ne determină să readucem în prima linie a discuţiilor, soluţiile Partidului Ecologist Român, recomandate de cel puţin zece ani. 

Gropile de gunoi de la periferia capitalei, traficul intens şi chiar norii de praf, aduşi de vântul puternic, aşa cum specialiştii punctează în aceste zile, constituie cauze ale valorilor ridicate de poluare, care situează Bucureştiul în topul celor mai poluate municipii din România.

Printre soluţiile recomandate de PER în programul ECO City am evidenţiat necesitatea înființării a două  inele de perdele forestiere, pentru Bucureşti. In România, perdelele forestiere de protecţie reprezintă o cauză de utilitate publică, fundamentată în baza unor studii întocmite de organe de specialitate, înfiinţarea, finanţarea şi gospodărirea lor fiind reglementată prin Legea nr.289/15 mai 2002. 

Având în vedere cele de mai sus, somăm Guvernul României, prin ministerele Mediului, Apelor şi Pădurilor, Agriculturii, Transporturilor, administraţiile Municipală şi de Sector, precum şi Prefectul capitalei, să demareze procedurile legale pentru înfiinţarea a doua perdele forestiere de protecţie, cu rol depoluant în jurul Bucureştiului, urmând ca specialiştii în domeniu să stabilească lăţimea şi densitatea acestora.

Perdele forestiere de protecţie constituie o resursă naturală importantă, având rol de protecţie climatică dar și de reducere a vitezei vântului. Literatura de specialitate evidenţiază şi rolul de epurare microbiană, în special alcelor care au în componenţa lor conifere.”

Articolul precedentRepetenți la reciclare. Ministrul o scaldă în acuzații
Articolul următorPartidul Ecologist Român solicită modificarea nivelului alocaţiilor de hrană pentru bolnavii de COVID-19