În urmă cu o saptamană, premierul Ludovic Orban anunţa că pe 15 mai, industria hotelieră îşi va relua activitatea, însa nu a prezentat o hotărâre a Guvernului pentru restaurante cafenele şi alte categorii de localuri.

Mai mult, deschiderea hotelurilor fără deschiderea restaurantelor din incinta ar fi o idee total nepotrivită. Autorităţile trebuie să deblocheze acest segment economic pentru oferirea unor servicii minime în condiţii clare de distanţare. Ar fi o gură de aer pentru oamenii de afaceri dar şi pentru angajaţi, peste 500.000 în acest domeniu. Relaxarea restricţiilor trebuie să vină la pachet cu standarde de igienă stabilite de specialiştii în domeniu. Propunem ca interiorul şi terasele localurilor să fie delimitate, să existe un singur acces, stabilirea unui număr de 4 persoane pentru fiecare 12 metri pătraţi și mai ales, proceduri de dezinfectare a meselor în faţa clienților.

Dincolo de nevoia psihologică a cetăţenilor de a ieşi din casă, o astfel de măsură va fi foarte utilă sectorului economic (contribuţii, impozite, TVA etc), anunță președintele PER, Dănuț Pop.

Articolul precedentPortalul Realitatea.NET, record de vizitatori în luna aprilie: locul 1 la nivel național în online-ul românesc
Articolul următorȘeful SRI va fi audiat marți în parlament