Partidul Ecologist Român a propus amânarea alegerilor locale, pentru „ca să nu mai reprezinte principalul subiect de discuție” astfel încât toate forțele, și cele guvernamentale, și parlamentare, să se îndrepte spre gestionarea pandemiei de coronavirus, a subliniat Marius Necula, prim-vicepreședintele formațiunii, care a făcut un apel la testare masivă pentru COVID-19 și sporea numărului de spitale suport pentru astfel de cazuri, informează b1.ro.

„Este un cumul de factori care a dus la situația actuală nedorită din România. În primul rând, trebuie să spunem foarte clar că această pandemie a lovit la începutul anului – februarie, martie – când în marea majoritate a județelor, ca să nu spun în toate județele, fuseseră schimbați prefecții și prefecții cei mai vechi aveau în funcție aproape trei luni de zile. De asemenea, DSP-urile au fost găsite politizate excesiv și fără specialiști. Vă dau un exemplu, la Galați, unde cunosc foarte bine situația, DSP este pur și simplu depășit, pentru că și directoarea este depășită de situație, și nu este un profesionit. În acest cumul de factori, bineînțeles că apare și presiunea politică. Atât timp cât Guvernul a putut în primăvară, la începutul pandemiei, să declanșeze starea de urgență și să ia niște măsuri foarte severe – aduceți-vă aminte că aceste măsuri foarte severe au dus inclusiv la amânarea alegerilor din primăvară, când de altfel aveam 300 de cazuri pe zi, 400 – astăzi iată că avem peste 1.000 de cazuri pe zi și politicienii discută cu jumătate de voce de amânarea alegerilor. Noi, Partidul Ecologist am solicitat de două ori acest lucru, amânarea alegerilor, și văd că încetul, cu încetul… l-am văzut și pe premierul Orban, l-am văzut și pe Nicușor Dan, ieri, care au venit și au spus că, într-adevăr, ar putea să fie o soluție”, a declarat prim-vicepreședintele PER, luni, în direct pe B1 TV.

Întrebat dacă este de părere că se impune amânarea alegerilor, el a explicat: „Da, am să vă spun și de ce. Pentru că este evident că astăzi nu sănătatea românilor este primul punct pe agenda de lucru a politicienilor și a autorităților locale, ci organizarea și victoria în alegeri. Uitați-vă câtă energie se pierde în negocieri. Uitați-vă ce lupte intestine se duc. Iată că avem poziționări – pe de o parte, sunt cei de la guvernare, care atrag atenția asupra cazurilor mari de îmbolnăviri cu COVID-19, iar pe partea cealaltă îi avem cei din opoziție sau la putere în Parlament, pe PSD-iști, care spun, domne`, nu-i chiar așa de grav, cu toate că și ei trebuie să recunoască evidența, și anume că această pandemie, astăzi, nu mai este gestionată în România, din păcate, iar presiunea cea mai mare este această politizare excesivă a pandemiei COVID-19. De aceea, propunerea noastră a fost ca alegerile să treacă pe planul doi, să fie amânate ca să nu mai reprezinte principalul subiect de discuție, astfel încât toate forțele, și cele guvernamentale, și parlamentare, să se îndrepte spre gestionarea pandemiei”.
 

Articolul precedentAEP anunţă oficial că miercuri, 29 iulie, începe perioada electorală pentru alegerile locale
Articolul următorCu 353 de persoane la Terapie Intensivă, România este pe locul cinci în Europa, ca număr total de pacienți în stare gravă