“Dacă s-a anunțat că de săptămâna viitoare încep testările, deci vor fi descoperite alte căzuri de persoane purtătoare de virus, de ce nu se procedează la rechiziționarea spitalelor private? Cine și de ce ocolește acest subiect? Conform legii, o dată semnat Decretul prezidențial de declarare a stării de urgentă, autoritățile au temei legal pentru a trece la rechizitionarea unor bunuri și imobile care sunt de importanță strategică în acest context. 

Mai mult, autoritatile avansează informația că în timpul sărbătorilor Pascale se va atinge vârful pandemiei, prin urmare există un alt motiv pentru a se demara această procedură în ceea ce privește centrele spitalicești private, dar și pentru hoteluri! 

Și, pentru că este decretată stare de urgentă, se cuvine ca acest exercitiu al statului să vină la pachet și cu anumite facilitați fiscale, clar stabilite. Conform statisticilor din 2016.m, în România există pe lângă cele 367 spitale publice și 187 private, cu personal pregătit. De asemenea, pot fi angrenați în acest proces și toți studenții de la medicină, precum și asistenții medicali, din an terminal, date fiind cazurile medicilor deja contaminați, dar dotați corespunzător, cu echipamente de protecție! 

Dacă e stare de urgență, atunci să nu mai conteze doctrina, culoarea politică și interesele personale! Primează doar sănătatea și siguranța populației!”

Declarație semnată de președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop.

Articolul precedentPartidul Ecologist cere și eliminarea dobânzilor pe perioada amânării creditelor
Articolul următorTrust Motors oferă 3 autovehicule Peugeot Institutului “Matei Balș”, în urma apelului la solidaritate al Trustului Realitatea