Poluarea din București a pus pe jar ONG-urile și presa. Autoritățile tac. Ca de fiecare dată, în timpul unei crize. Dar cine sunt responsabilii, de fapt? Procedural, Garda de Mediu constată, ministerul de resort dispune și justiția dă sentința. Până la justiție, însă, o criză își dă duhul în păienjenișul birocratic. Glăman de la Gardă măsoară poluarea ochiometric dimineața, când iese din casă și zice ca episodul a fost provocat de o inversiune termincă (?!), ministrul Alexe, în focurile audierilor pentru un nou mandat, pasează responsabilitatea autorităților publice locale aruncând, astfel,pisica în curtea Primariei generale al cărei edil îl invita pe ministru “să se mute din București dacă nu îi place aici”.
Și așa au rezolvat și criza poluării din București! Mâine va apărea un alt subiect care va ține ocupată societatea civilă.
Rămâne presantă întrebarea: cine își asumă vreodată răspunderea? Și in ce fel? Glăman a spus că “răspunde cu capul”. E greu de imaginat un astfel de scenariu. Pana atunci bucureștenii se sufocă pentru că nu s-a inventat persoana care să calce în mușuroiul mafiei deșeurilor și românii se sufocă de izul puturos al așa-numiților oameni de stat, oameni politici oportuniști.